Kolejne cake pops ale wersji powiedzmy bardziej walentynkowej. W planach miały wyglądać inaczej ale moje myśli były gdzie indziej wiec wyszło jak widać. W smaku super.
Składniki:
- 1 kostka masła
- 1/2 szklanki mleka
- 1i 1/2 szklanki cukru
- 1 łyżka barwnika (ja dałam w proszku)
- 2 szklanki maki
- 1 łyżka proszku do pieczenia
- 4 jaja
Składniki na krem:
- 4 łyżki nutelli
- 250g serka mascarpone
Wystudzone ciasto pokruszyć i połączyć z kremem uformować kule i schłodzić w zamrażarce przez 15 minut. Po tym czasie wyjmujemy ciasto i formujemy kulki ( ko 40 sztuk) i ponownie schłodzić w zamrażarce przez 15 minut.
W miedzy czasie przygotowujemy dekoracje.
Składniki:
- czekolada do rozpuszczenia ko 400g
- 1 łyżeczka oleju
- patyczki do lizaków ja użyłam do szaszłyków
- styropian do wbijania (ja użyłam jabłko umieszczone w szklance)
Ślicznie wyglądają:) Aż zaczęłam żałować, że nie zamówiłam jednak czerwonego barwnika;)
ReplyDeleteŚliczne walentynkowe! Muszę sama kiedyś przygotować cake pops! :-)
ReplyDeletetakie kolorowe słodkości utwierdzają mnie w przekonaniu, że koniecznie muszę kupić barwniki!:-)))
ReplyDeletepiękne, piękne, piękne!
ReplyDeleteach, aż się uśmiecham na ich widok.
Bardzo dziekuje wszystkim za kometarze.
ReplyDeletePiękna czerwień;) Wyglądają przepysznie;)
ReplyDeleteŚliczne te lizaczki:) A jakie czerwone:)
ReplyDelete